Alle uitjes worden zorgvuldig door onszelf bedacht en uitgevoerd.
Bel ons voor meer informatie: 071-523 5530

Workshop smartlappen schrijven in Leiden

Leer smartlappen schrijven en zingen in de geboortestad van de Zangeres Zonder Naam!

Schrijf de treurigste smartlap tijdens deze workshop. Begeleiding is aanwezig. Natuurlijk mag u deze vervolgens uitvoeren onder begeleiding van een virtuoze accordeonist. Waar anders dan in Leiden, de geboorteplaats van de Zangeres Zonder Naam, Koningin van het Levenslied.

Leren hoe je de ultieme smartlap schrijft? Ga met je groep onder begeleiding van een presentator en accordeonist aan de slag. Een leuke vorm van teambuilding en een leuke blijvende herinnering. Want je krijgt een opname van de uitvoering van de smartlap mee naar huis!

Het programma van de workshop smartlappen schrijven ziet er als volgt uit:

16.00 uur  De workshop vangt aan met een welkom en korte introductie over de historie van de smartlap.  Om in de stemming te komen starten wij met een korte inzingsessie. Hierna worden de kneepjes van het vak behandeld en uitgelegd waaraan een goede smartlap moet voldoen.
16.30 uur  De groep wordt verdeeld in subgroepen met maximaal zes personen.  Elke subgroep krijgt de beschikking over een eigen melodie en onderwerp (leven, dood, liefde, armoede, drank, kommer en kwel etc.). Dit kunnen echter ook bedrijf gerelateerde onderwerpen zijn zoals (wanbetalers, marketing, productie, een project, de directie, de koffiejuffrouw etc.). De deelnemers gaan aan de slag en schrijven een smartlap. De workshopleider(s) zullen de groepen met raad en daad bijstaan.
17.15 uur  De groepen zullen stuk voor stuk de smartlappen presenteren onder begeleiding van de accordeonist.
17.45 uur  Om de workshop extra feestelijk af te sluiten worden tot slot nog een aantal liedjes uit de bundel gezongen.
18.00 uur Einde workshop

Het is mogelijk de smartlappen op te nemen op audio of video, audiobestand of op CD/DVD aan te leveren. Vraag naar de mogelijkheden.

Smartlap is een benaming voor het levenslied en dan vooral voor die vormen van het levenslied waarin een larmoyante geschiedenis wordt verteld. De benaming was oorspronkelijk neerbuigend bedoeld.

 Offerte aanvragen
workshop-smartlappen-schrijven
Duur: 2 uur

Vanaf 10-14 personen € 44,50 p.p. excl. 9% btw
Vanaf 15-21 personen € 38,50 p.p. excl. 9% btw
Vanaf 22-29 personen € 34,50 p.p. excl. 9% btw
Vanaf 30-39 personen € 30,50 p.p. excl. 9% btw
Vanaf 40 personen € 27,50 p.p. excl. 9% btw

Bij een groep van minder dan 10 personen betaalt u voor 10.

Incl.: accordeonist, locatie, presentator, pen en papier en liederenbundel en 1 drankje p.p.
Minimaal 10 personen

Uitjes die ook leuk zijn

Drie gangen zang in Leiden - meezingdiner

In de meezing-trend die Nederland overspoelt biedt Groepswijzer.nl een heel eigen arrangement aan. Tijdens een heerlijk diner in Leiden kunt u uit volle borst meezingen met de Slechte Band.

Smartlappen meezingsessie in Leiden

smartlappen zingen in de geboortestad van de Zangeres zonder Naam

Waar kun je beter smartlappen zingen dan in Leiden, de geboorteplaats van Mary Servaes-Beij, beter bekend als de Zangeres zonder Naam. Leer smartlappen zingen onder begeleiding van een presentator/dirigent en een virtuoze accordeonist van de meezingsessie is een oergezellig café in de Leidse binnenstad.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Workshop smartlappen schrijven