Alle uitjes worden zorgvuldig door onszelf bedacht en uitgevoerd.
Bel ons voor meer informatie: 071-523 5530

Van beuken en zerken in Leiden

Een wandeling over Begraafplaats Groenesteeg

Het meest sfeervolle monument van Leiden ligt wat verstopt langs de singel. Begraafplaats Groenesteeg is één van de mooiste plekjes van de Sleutelstad, waar natuur en geschiedenis samenkomen.

“Van beken en zerken” is een wandeling over de voormalige begraafplaats Groenesteeg. U maakt een wandeling van rust en verwondering. Hier zijn historie en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden.Toen in het begin van de 19e eeuw de bolwerken in Leiden werden afgebroken kwam er grond vrij. De strook tussen de Binnenvestgracht en de Zijlsingel was de perfecte plek voor een begraafplaats. Begraafplaats Groenesteeg is in 1813 gesticht. Vanaf toen zijn hier talloze Leidenaren te ruste gelegd. Onder andere de kunstschilder Floris Verster en de moeder van Vincent van Gogh.  Het park is alleen via de “Laatste brug” te betreden. En voor velen was dit inderdaad de laatste brug die zij passeerden.
Maar gaandeweg kreeg ook de natuur vaste voet aan de grond. Machtige en bijzondere bomen, stinzeplanten en sporen van (roof)vogels, vlinders en allerlei insecten zijn hier te vinden.

Onze gespecialiseerde stadsgids weet u het nodige te vertellen over één van de mooiste en rustigste plekjes van Leiden.

Groepswijzer.nl biedt ook nog andere wandelingen aan, vanzelfsprekend kunt u ook daar een keuze uit maken.Offerte aanvragen
beuken en zerken, Groenesteeg Leiden
1,5 uur

€ 92,50 ex. BTW per gids

Gidsbegeleiding
Maximaal 15 personen

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Van beuken en zerken