Alle uitjes worden zorgvuldig door onszelf bedacht en uitgevoerd.
Bel ons voor meer informatie: 071-523 5530

Cursus Leids en Leiden in Leiden

Een meer dan gezellige kennismaking met Leiden, de cultuur en de taal

In één middag de stad leren kennen, een spoedcursus Leids volgen en meezingen met Leidse liedjes. Dat kan allemaal tijdens de cursus Leiden en Leids. Cursusleider en accordeonist nemen u mee in de wereld en de taal van de Leidenaar.

In één middag de stad Leiden leren kennen? Dat kan allemaal tijdens de cursus Leids en Leiden. De cursusleider en een accordeonist nemen u mee in de wereld en de taal van de Leidenaar.

De cursusleider start de cursus Leids en Leiden, waarbij hij vertelt over de historie van de Sleutelstad. Hij is op de hoogte van typisch Leidse gebruiken en tal van sappige anekdotes. Dit onderdeel wordt afgesloten met het zingen van het Leids Volkslied. Om dit goed tot zijn recht te laten komen is er een accordeonist die de groep begeleidt. U ontvangt ook een bijpassende versnapering, namelijk Leidse Jenever.

Daarna is het tijd voor de cursusleider om u kennis te laten maken met Leidse taal. Hij laat u flink oefenen met de zo kenmerkende Leidse rollende ”rrrr’.  Eerst volgen er voorbeelden en een spraakoefening, daarna wordt de cursus Leids afgesloten met een echt examen. En iedereen die slaagt ontvangt een heus certificaat. Hierna is er nog een klein examenfeestje. U gaat een aantal Leidse smartlappen uit onze smartlappenbundel zingen. Ook weer onder begeleiding van de accordeon. U zult zien dat u na deze cursus ietsje meer Leidenaar bent.Offerte aanvragen
Sleutels 1827 Leiden, Cursus Leids en Leiden
1,5 uur

Vanaf 10 personen € 39,50 p.p. excl. 9% btw en incl. 1 drankje
Vanaf 15 personen € 29,90 p.p. excl. 9% btw en incl. 1 drankje
Vanaf 22 personen € 26,50 p.p. excl. 9% btw en incl. 1 drankje
Vanaf 30 personen € 21,50 p.p. excl. 9% btw en incl. 1 drankje
Vanaf 40 personen € 19,50 p.p. excl. 9% btw en incl. 1 drankje

accordeonist, cursusleider, liederenbundel, locatie en 1 leidse borrel p.p.
10 tot 40 personen

Uitjes die ook leuk zijn

Broodje Aap Leiden

Broodje Aap Leiden - stadswandeling

waar of niet waar?

Broodje aap-verhalen, verhalen die al eeuwen de ronde doen, maar eigenlijk niet waar zijn... Ook in Leiden zijn ze te vinden. Maar kunt u ze herkennen? Een ludieke stadswandeling Leiden

Lekker Leids

Lekker Leids, culinaire wandeling Leiden

drie gangen, drie restaurants en een stadswandeling

De smakelijkste stadstour van Leiden! Maak tijdens een stadswandeling kennis met de historie van de prachtige binnenstad van Leiden en geniet van de culinaire hoogstandjes van 3 toprestaurants.

smartlappen meezingsessie

Smartlappen zingen in Leiden

smartlappen zingen in de geboortestad van de Zangeres zonder Naam

Waar kun je beter smartlappen zingen dan in Leiden, de geboorteplaats van Mary Servaes-Beij, beter bekend als de Zangeres zonder Naam. Leer smartlappen zingen onder begeleiding van een presentator/dirigent en een virtuoze accordeonist van de meezingsessie is een oergezellig café in de Leidse binnenstad.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Cursus Leids en Leiden