Alle uitjes worden zorgvuldig door onszelf bedacht en uitgevoerd.
Bel ons voor meer informatie: 071-523 5530

Cursus Leids en Leiden in Leiden

Een meer dan gezellige kennismaking met Leiden, de cultuur en de taal

In één middag de stad leren kennen, een spoedcursus Leids volgen en meezingen met Leidse liedjes. Dat kan allemaal tijdens de cursus Leiden en Leids. Cursusleider en accordeonist nemen u mee in de wereld en de taal van de Leidenaar.

In één middag de stad leren kennen, een spoedcursus Leids volgen en meezingen met Leidse liedjes. Dat kan allemaal tijdens de cursus Leiden en Leids. Cursusleider en accordeonist nemen u mee in de wereld en de taal van de Leidenaar.

De cursusleider start de cursus en vertelt meer over de historie van de Sleutelstad, typisch Leidse gebruiken voorzien van een aantal sappige anekdotes. Wij sluiten dit onderdeel af met het zingen van het Leids Volkslied met accordeonbegeleiding en onder het genot van een bijpassende versnapering: Leidse Jenever. Daarna is het tijd voor de introductie van de Leidse taal en het eigen maken van de zo kenmerkende Leidse rollende ”rrrr’.  Met voorbeelden en een spraakoefening wordt de cursus afgesloten met een echt examen. Iedereen die slaagt ontvangt een heus certificaat. Hierna is er nog een klein examenfeestje door het zingen van een aantal Leidse smartlappen uit onze smartlappenbundel. Vanzelfsprekend opnieuw onder begeleiding van de accordeon.Offerte aanvragen
Sleutels 1827 Leiden
1,5 uur

Vanaf 10 personen € 39,50 p.p. excl. 9% btw en incl. 1 drankje
Vanaf 15 personen € 29,90 p.p. excl. 9% btw en incl. 1 drankje
Vanaf 22 personen € 26,50 p.p. excl. 9% btw en incl. 1 drankje
Vanaf 30 personen € 21,50 p.p. excl. 9% btw en incl. 1 drankje
Vanaf 40 personen € 19,50 p.p. excl. 9% btw en incl. 1 drankje

accordeonist, cursusleider, liederenbundel, locatie en 1 leidse borrel p.p.
10 tot 40 personen

Uitjes die ook leuk zijn

Broodje Aap Leiden - stadswandeling

waar of niet waar?

Broodje aap-verhalen, verhalen die al eeuwen de ronde doen, maar eigenlijk niet waar zijn... Ook in Leiden zijn ze te vinden. Maar kunt u ze herkennen? Een ludieke stadswandeling Leiden

Lekker Leids, culinaire wandeling Leiden

drie gangen, drie restaurants en een stadswandeling

De smakelijkste stadstour van Leiden! Maak tijdens een stadswandeling kennis met de historie van de prachtige binnenstad van Leiden en geniet van de culinaire hoogstandjes van 3 toprestaurants.

Smartlappen meezingsessie in Leiden

smartlappen zingen in de geboortestad van de Zangeres zonder Naam

Waar kun je beter smartlappen zingen dan in Leiden, de geboorteplaats van Mary Servaes-Beij, beter bekend als de Zangeres zonder Naam. Leer smartlappen zingen onder begeleiding van een presentator/dirigent en een virtuoze accordeonist van de meezingsessie is een oergezellig café in de Leidse binnenstad.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Cursus Leids en Leiden