Alle uitjes worden zorgvuldig door onszelf bedacht en uitgevoerd.
Bel ons voor meer informatie: 071-523 5530

Stadsganzenbord Dordrecht – puzzeltocht in Dordrecht

Met een 17e-eeuwse plattegrond gaat u op weg in het mooie Dordrecht. Met vragen en opdrachten leert u haar geschiedenis kennen.

1572 is het geboortejaar van de Nederlanden: in het diepste geheim komen 12 steden van Holland samen. Niet langer willen ze zuchten onder het Spaanse juk. Ze besluiten onder leiding van Willem van Oranje een revolutie te ontketenen. Dat is het begin van een nieuwe staat.
En waar vond die historische gebeurtenis plaats? In Dordrecht! Maar de geschiedenis van de Drechtstad gaat veel verder terug: Dordt mag zich de oudste stad van Holland noemen. Het was een stapelplaats, wat betekende dat alle goederen die over de Beneden-Maas werden aangevoerd in Dordrecht verhandeld moesten worden. De stad werd er rijk van en sporen van die fameuze geschiedenis zijn nog op iedere straathoek te vinden.

Het Stadsganzenbord voert u aan de hand van een originele 17e-eeuwse plattegrond door de historische binnenstad. U maakt kennis met de prachtige handelsstad en lost onderweg vragen op door goed te kijken naar details in gebouwen. En we vertellen u natuurlijk de sterke verhalen van de stad. Kunt u uw weg vinden met zo’n oude kaart? Lijkt het Dordrecht van nu voldoende op het Dordrecht van toen?

Uitbreidingen: u kunt dit arrangement uitstekend combineren met een lunch.

Voor ieder bedrijfsuitje Dordrecht of ander groepsuitje Dordrecht biedt Groepswijzer.nl de beste ingrediënten. Kies voor een puzzeltocht Dordrecht, een stadswandeling Dordrecht, een workshop en maak het af met een rondvaart Dordrecht of een proeverij.Offerte aanvragen
ca. 2,5 uur

€ 13,95 p.p. excl. BTW

koffie met gebak, 1 plattegrond puzzeltocht Dordrecht per subgroep, vragenlijst
minimaal 8 personen. Bij kleinere groepen meerprijs.

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Stadsganzenbord Dordrecht – puzzeltocht