Alle uitjes worden zorgvuldig door onszelf bedacht en uitgevoerd.
Bel ons voor meer informatie: 071-523 5530

Jordaanwandeling in Amsterdam

de Jordanese tradities, de roerige geschiedenis en haar beroemde bewoners

De Amsterdamse Jordaan is van oudsher een echte volksbuurt. Deze wandeling voert u door de cultuur die altijd buiten de grachtengordel gelegen heeft.

Tijdens de Jordaanwandeling vertelt de gids u over het ontstaan, de bloei, de neer- en opgang en kleurrijke inwoners van deze wijk. De wijk is in de eerste helft van de 17e eeuw aangelegd,. De wijk wordt dan nog aangeduid als “Het Nieuwe Werck”. In de 18e eeuw wordt steeds vaker de term de Jordaan gebruikt. Waar Jordaan vandaan komt is niet met zekerheid te zeggen. Misschien heeft het te maken met de vermaning van Mozes in de Bijbel, dat de rivier de Jordaan niet overgestoken mag worden. De Prinsengracht wordt wel als de Jordaan aangeduid. De rijke burgerij die aan deze gracht woonde, zou nooit deze Jordaan oversteken om in de arme buurt daarachter verzeild te raken.
Hoe dan ook, de Jordaan is altijd een buurt van kleine luiden en ambachtslieden geweest. In de 19e eeuw wordt de armoe steeds schrijnender. Met als gevolg dat iedere open plek wordt volgebouwd om maar onderdak te creëren. Hierdoor ontstaat het “koninkrijk van sloppen en stegen”. Dit is ook de plek waar in 1886 het Palingoproer plaatsvond. Dit oproer wordt hardhandig neergeslagen door het leger. En dan is er nog het Jordaanoproer van 1934, waarvan de grote werkloosheid de oorzaak is.
Vandaag de dag is de Jordaan een levendige en gezellige buurt. Uw gids vertelt u tijdens de Jordaanwandeling de spannende en sappige verhalen van de wijk en neemt u mee naar plekjes waar u alleen waarschijnlijk zomaar voorbij zou lopen.

minimaal 12 en maximaal 20 personen per stadsgids.Offerte aanvragen
2 uur

€ 10,50 p.p. excl. 21% BTW

min. 12 personen

Offerte / Informatie aanvraag

Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Jordaanwandeling