Alle uitjes worden zorgvuldig door onszelf bedacht en uitgevoerd.
Bel ons voor meer informatie: 071-523 5530

Workshop worst maken in Leiden

Verschillende soorten mooie ambachtelijke worst maken
Verschillende soorten mooie ambachtelijke worst leren maken? Tijdens de workshop worst maken leert u het stap voor stap.

Wat is lekkerder dan eigen gemaakte worst waarvan u precies weet wat erin zit? De oude Grieken en Romeinen begrepen al heel goed dat gemalen vlees in een darm een goede manier is om ook de minder courante delen van een dier te verwerken. Om er iets heel erg lekkers van te maken werd het worstmengsel gekruid naar smaak, gestopt en gebakken. Om het vlees nog langer te kunnen bewaren werd het met zout gepekeld en gedroogd. Salami ontleent zijn naam bijvoorbeeld aan het Italiaanse woord ‘salame’, dat gezouten vlees betekent.

U wordt verwelkomd in de ontvangstruimte met een feestelijk glas. De ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het programma inbegrepen. Daarna maakt u kennis met de slager en chef en gaat u aan de slag. Iedereen krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van de kleding. U proeft verschillende soorten worst om onderscheid te kunnen maken en maakt twee soorten droge worst (chorizo en een droge worst met kruiden en specerijen) en twee soorten verse worst (één met kruiden en specerijen en een worst naar eigen receptuur). U gaat het vlees kruiden en mengen, stoppen, afbinden en daarbij natuurlijk alle uitleg over hygiëne, fermenteren en drogen. De zelfgemaakte soorten worst gaan na afloop mee naar huis.

Inclusief: Feestelijk welkomstglas cava & amuse, alle overige drankjes tijdens de workshop: huiswijnen wit en rood, bier en frisdranken, karaffen water & koffie of thee afsluitend
Duur: 3,5 uur
Aantal personen: min. 15 en max. 30 personen
Prijs: € 76,50 p.p. excl. BTW

2015 10 11 kookerij worst 7830 375x270

Gezelschappen
Personeelsuitje, Directieuitje, Familieuitje, Vriendenuitje en Vrijgezellenuitje
Budget:
meer dan € 60

Bekijk voorwaarden en boekingskosten

Vraag meer informatie of een offerte aan